Tipsen som gör dig mer miljövänlig

Är det inte helt fantastiskt att det nu faktiskt är trendigt att vara mer miljövänlig? Vi satsar på hållbar inredning, återbruk av alla dess slag, återvinning och naturligtvis handlar vi även i andra hand. I matbutikerna är det ekologiskt och närproducerat som gäller och det verkar som att den här trenden är här för att stanna, till världens stora förtjusning. Vill du bli mer miljövänlig finns det många knep som du kan ta till. Du behöver inte göra stora förändringar i din vardag för att lyckas riktigt bra.

Laga istället för att köpa nytt

Vet du hur mycket du sparar in på miljö och plånbok om du väljer att laga saker istället för att köpa nytt? Detta gäller kanske specifikt elektronik och mobiltelefoner. Hos https://www.gigamex.se/ kan du få din mobil fixad hur snabbt och enkelt som helst och till riktigt bra priser. Skulle det vara så att du ändå behöver köpa nytt så försök att satsa på begagnade mobiler.

Stäng av och koppla ur

Hur många av oss går inte och lägger oss med diverse prylar inkopplade i väggen? Det få däremot är medvetna om är att dessa prylar fortsätter att dra energi. Det gäller bland annat din tv, radio, kaffekokare, vattenkokare, mikro och laddaren till din mobiltelefon. Det kan dock vara jobbigt att behöva dra ut allt varje dag. Det finns kopplingar som gör att du kan stänga av flera apparater samtidigt.

Cykla eller åk kommunalt

Är du van vid att alltid ta bilen till jobbet eller kanske till och med till matbutiken som bara ligger 10 minuter bort? Försök att lämna bilen hemma så mycket du bara kan och satsa på att cykla eller åka kommunalt istället. På så sätt får du dessutom mer motion och värnar om miljön. Bor du i en stor stad med många kommunikationsmöjligheter bör du inte ha några ursäkter. I Stockholm går bland annat bussar och tunnelbanor med 5-10 minuters mellanrum.

Återvinn

Visst kan det vara bekvämt att bara trycka ner allting i soppåsen i köket och sedan slänga när du är på väg till jobbet, men genom att återvinna gör du stor påverkan på miljön. Kanske har du återvinningskärl utanför din bostad eller har du en återvinningscentral i närheten som du kan vända dig till? På en återvinningscentral har du möjlighet att återvinna allt från papper till plast, metall, leksaker, trä och mycket mer.

Miljömärkt städning

Använd dig av miljövänliga produkter när du ska städa eller tvätta i hemmet. Det finns mängder med riktigt bra rengöringsmedel som till och med tar bort den allra svåraste smuts. Att städa utan farliga kemikalier är inte bara bra för miljön, utan är dessutom mycket viktigt för din egen hälsa.