Noll koldioxidutsläpp, är det möjligt?

Att leva klimatsmart är något som alla bör göra för att vår planet ska vara en bra plats att bo på. Det finns många nackdelar med att koldioxiden ökat de senaste åren, men ändå verkar det vara svårt för varje enskild människa att inse sin förmåga att förändra. Det är precis som att alla tänker att det de gör är ändå inte något som spelar någon roll. En människas handlingar kan inte påverka hela jorden, men dessvärre så gör det ju det om det är så att många människor tänker likadant och inte tar sitt ansvar. Det finns små saker som man kan göra i vardagen för att minska sitt koldioxidutsläpp. Sedan finns det lite större förändringar som man kan göra, vilket faktiskt kan göra stor skillnad. I följande inlägg kommer tips på saker som man kan göra som är enkla, och som möjliggör klimatsmarta beslut utan för mycket arbete.

Smarta alternativ för hemmet

Det finns i dagens samhälle många företag som inriktar sig på att göra det enklare för privatpersoner att göra klimatsmarta val i livet. Det här är något som blivit väldigt bra för både näringsliv och miljön. Till exempel kan man ta hjälp av Tibber när det kommer till att försörja hemmet med elektricitet. På så vis behöver man nämligen inte ens fundera på om man gör ett bra val eller inte, Tibber gör det nämligen åt en. Vill man ta steget ännu längre så kan man även installera solceller på taket. Det här kan kännas dyrt, men man måste se det som en långsiktig investering. Det kommer nämligen höja värdet på ditt hus samtidigt som du gör något bra för miljön.

Cykla eller gå istället för att ta bilen

Något som är bra för både miljön och kroppen och som dessutom har noll koldioxidutsläpp är att cykla. Därför bör man alltid välja att cykla om det alternativet finns. Sedan kan man självklart åka kollektivt, det finns idag många alternativ som är bra för miljön. Men absolut bäst är såklart cykeln.

Ät mer grönsaker och närodlat

Något annat som blivit väldigt populärt bland svenskar är att man väljer vegetariska alternativ istället för att äta kött. Köttindustrin påverkar nämligen klimatet i väldigt stor utsträckning och om man ska leva ett klimatsmart och miljövänligt liv rekommenderas det att man endast äter kött en till två gånger i veckan. Det är alltså bara bra om man avstår från kött helt och hållet, men det är något som en del tycker verkar jobbigt. Så börja med att trappa ner på köttkonsumtionen och tänk på att det kan finnas alternativ som ser ut och smakar som kött, men som är gjort på bönor, linser eller svamp istället.